+372 56 21 1146 info@agilecoach.ee

Merle Randlepp

Agile Coach

Merle Randlepp

Agile Coach

Tasuta whiteboard tööriistad

sept. 3, 2020 | Tööriistad

2,480 Views
Miro templates

Kus virtuaalset whiteboard’i kasutada?

Kui korraldad oma tiimiga virtuaalseid koosolekuid ja aeg-ajalt on vaja pidada maha ühiseid ajurünnakuid, kaasavaid töötubasid, retrospektiive jms, siis on füüsilise tahvlipinna asendamiseks olemas suurepärased ühise tahvli (whiteboard) tarkvarad.

Täna, peaaegu pool aastat pärast Covid-19 tõttu eriolukorra kehtestamist Eestis, on suur rõõm näha kui suur on olnud üldine arenguhüpe virtuaalsete tiimi tööriistade kasutamisel. Ühised tööriistad, keskkonnad ja videokoosolekud on uus tavalisus ja oskused järjest kasvavad.

Olen viimase 5 aasta jooksul kasutanud kaugtiimidega töötades mitmeid erinevaid ühise tahvli tarkvarasid ja toon välja mõned, mida julgen soovitada.

Google Jamboard

Alustan kõige lihtsamast, aga läbinisti tasuta variandist – Google Jamboard. Seda softi palju ei teata, sest ta on loodud suure füüsilise puutetundliku tahvliga koos kasutamiseks, mille hind on $4999 (koolidele $600). Aga Jamboard on täiesti kasutatav ka eraldi ja ilma igasuguste piiranguteta, vajalik on vaid Google kontoga sisselogimine.
Jamboard on super lihtne, mugav, minimaalsete võimalustega ja väga tihti sellest juba piisabki 🙂

Google Jamboard

Miro

Miro on maailmas väga populaarne ja täiesti õigustatult. Ülimalt mugav, intuitiivne kasutajaliides ja laiad võimalused, sellega saab teha ajurünnakuid, mindmap jooniseid, toote või projekti roadmap jooniseid, agiilse arenduse retrospektiive jpm. Kasutan Mirot oma töös pea igapäevaselt ja soovitan soojalt! Kõik mis sa teed, jääb väga ilus ja professionaalne.

Aga ükski hea asi pole tasuta ja Miro tasuta versioonil on piirangud peal. Saad küll kutsuda ükskõik kui palju tiimi liikmeid, aga aktiivseid tahvleid saab olla ainult 3. Samas piirangust üle minnes vanu tahvleid ei kustutata vaid jäävad loetavaks. Kui sul korraga liiga palju tahvleid töös ei ole, siis saab tasuta versiooniga täitsa hakkama.
Muide, Mirosse on sisse ehitatud isegi väike poolautomaatne Kanban Framework, otseselt ma seda siiski ei soovita, aga mine tea, võib olla Sulle sobib.

Miro mindmap

Muud võimalused

Nende kahe tarkvara vahele jääb terve müriaad võimalusi, millest enamustel on olemas tasuta versioon ja eripakkumine haridusasutustele.
Leiad need üles netist otsides “online whiteboard” või vaata nimekirja siit loost: https://zapier.com/blog/best-online-whiteboard/

Head katsetamist!

Edit: Jätsin siit välja mitmed tuntud whiteboard tööriistad, millel ei olnud tasuta versiooni, nt Mural, jt.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Enne koroona aega kasutasin neid koosolekuruumide seintel, nüüd virtuaalsel Zoomi ajastul aga Miro keskkonnas. Siit leiad mõned minu tehtud agiilsuse postrid ja mõned lemmikuid teistelt autoritelt. Kõik on […]

Samal teemal

Agiilsuse postrid

Agiilsuse postrid

Postrid on sõnumi edasiandmisel väga tänuväärsed abivahendid ja visualiseerimises peitub suur jõud. Enne koroona aega kasutasin neid koosolekuruumide seintel, nüüd virtuaalsel Zoomi ajastul aga Miro keskkonnas. Siit leiad mõned minu tehtud agiilsuse postrid ja mõned lemmikuid teistelt autoritelt. Kõik on mõeldud vabalt kasutamiseks!

2,868 Views
Jira ja veel 8 tasuta projektihaldustarkvara

Jira ja veel 8 tasuta projektihaldustarkvara

Seekord räägin lähemalt agiilse arenduse jaoks mõeldud projektihaldustarkvaradest – olen välja valinud 9 tarkvara, mis on maailmas populaarsed ja millel on olemas ka tasuta versioon, osadel vaesem, osadel heldem:

3,771 Views

Merle profiilipilt väike

Iga uus kontakt on võimalus uueks ja põnevaks koostööks - kirjuta või helista mulle ja arutame kuidas saaksin Sind aidata. 

Esimene konsultatsioon ja pakkumise tegemine on alati tasuta. 

Ole kursis agiilse maailmaga - liitu uudiskirjaga

Ole kursis agiilse maailmaga - liitu uudiskirjaga

Teavitan Sind värsketest blogipostitustest, uuringutest ja trendidest agiilse tarkvaraarenduse teemadel.

Aitäh, et liitusid!